Viberne trives hos Bent

del

Takket være Bent Petersens indsats trives viben på hans marker ved Kyse nær Næstved. Det skulle miljøminister Lea Wermelin opleve.

Østdansk Landboforenings medlem Bent Petersen fra Kyse nær Næstved har tidligere på ugen haft besøg af miljøminister Lea Wermelin. Bent Petersen har mange viber på sine marker, og det skulle ministeren opleve.

Værne om naturen
For tre år siden tilsluttede planteavleren sig kampagnen Sammen om viben, der er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og Dansk Ornitologisk forening.

– Jeg vil som landmand gerne være med til at værne om vores fælles natur, og det er vigtigt at den historie også bliver fortalt til vores politikere. Helt konkret forsøger jeg at samle mit forårsarbejde i en kort periode, så viben kan få ro, udover at jeg ikke pløjer, hvilket giver flere insekter i jorden. Der er selvfølgelig andre måder at skabe gode forhold på, men denne sammensætning har virket for mig, lyder det for Bent Petersen, der indskyder, at han fremadrettet planlægger, at have vårafgrøder på det meste af den mark, hvor viberne holder til.

Siden 2011 har Bent Petersen fra Næstvedegnen arbejdet efter metoden pløjefri dyrkning – et bevidst valg, som han aldrig har fortrudt – og det har viberne heller ikke.

Læs mere om hvordan du kan hjælpe viben på nedenstående link:

Sammen om viben