Udvidet restriktioner i hele Danmark OPDATERET

del

De restriktioner der tidligere blev indført i 38 kommuner, bliver nu også indført i 31 kommuner på Sjælland og i Jylland.

Og i dag tirsdag den 15. december gælder restriktionerne i hele landet. De udvidede restriktioner træder i kraft fra i morgen klokken 16.00.

Region Sjælland rykker op i risiko-niveau 4 på regerings COVID-19 varslingssystem. Det betyder blandt andet, at restauranter, barer og andre kulturaktiviteter skal lukke ned indtil den 3. januar. Samlet set er nu to-tredjedele af landet mere eller mindre lukket ned.

3121 ud af 110.000 prøver er positive, det er klart det højeste tal smittede og det højeste antal foretaget tests, siger sundhedsminister Magnus Heunicke, og understreger at der er udbredt samfundssmitte, og derfor må man udvide restriktionerne.

Restriktioner træde i kraft i dag fredag klokken 16.00. Er det muligt at blive hjemme, skal man gøre det. Private virksomheder opfordres til at sikre at medarbejdere kan arbejde hjemmefra.

– Vi har fortsat kontrol med epidemien, og vi har den største testkapacitet per indbygger i verden og indfører nu hurtigtest altså en antigentest, hvor man får svar indenfor cirka 10 minutter. Disse tests er effektive, fordi vi får et hurtigt svar, men de er ikke lige så nøjagtige som traditionelle tests – de kan ikke bruges, hvis man i forvejen har symptomer, men vi kan hurtigt screene større grupper af mennesker i et område. De er ikke en erstatning for de normale tests, understreger sundhedsministeren.