Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

del

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 mio. kroner i hver pulje. Nu er der 250 mio. kroner til hver pulje.

Landmændene stod i kø for at få tilskud til nye, miljøvenlige slagtesvinestalde i år. Nu kan endnu flere landmænd få tilskud. I alt øges puljerne, som går til modernisering af slagtesvinestalde og kvægstalde, med over 300 mio. kroner. Det svarer til, at puljerne tredobles.

– Der er en stor interesse for at bygge grønne stalde, som er miljøvenlige og – for slagtesvinestaldenes vedkommende – også gavner klimaet. Når vi nu tredobler de to puljer, kan vi imødekomme langt flere af de interesserede landmænd og give landets stalde et løft med grøn teknologi for en halv milliard kroner i alt i 2020, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Mads Kolte-Olsen.

De to ordninger Modernisering af slagtesvinestalde og Modernisering af kvægstalde får hver tilført 165 mio. kroner ekstra i 2020. Det betyder, at der er 250 mio. kroner i hver pulje. Oprindeligt var der 85 mio. kroner.

Læs hele nyheden her.