Tjek kemirummet og undgå bøder

del

Ryd op i dit kemirum mindst to gange årligt, så du undgår store bøder ved kontrol. Sådan lyder rådet fra SEGES.

Fotograf: Jens Erik Jensen, SEGES

God orden på arbejdspladsen er altid en fornøjelse. I kemirummet kan det også være en sikkerhedsforanstaltning til at undgå fejlsprøjtninger og store bøder.

Mange landmænd opbevarer forbudte midler

Nye tal viser, at Kontrollen (i Landbrugsstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet) har fundet forbudte midler ved ca. hver fjerde landmand, skriver SEGES.

Forbudte midler kan være:

  • For gamle midler med dansk etikette
  • Midler med udenlandsk etikette
  • Midler som indeholder aktivstoffer, som er forbudte i EU.

Bøden for opbevaring af et ulovligt dansk middel er mindst 5.000-10.000 kr. og for de andre forseelser op til 20.000 kr. Bødestørrelsen stiger jo større mængde ulovlige midler, du opbevarer.

 Nemt at få styr på kemirummet

Den nemmeste måde at få styr på midlerne i kemirummet er ved at bruge app’en KemiTjek. Du installerer KemiTjek på din telefon og scanner stregkoden på emballagen, så får du straks svar på, om midlet er lovligt at anvende og opbevare.

Tjek at etiketten er dansk og sidder godt fast

Alle pesticider skal være forsynet med en dansk etikette. Der er givet store bøder for opbevaring af dunke, hvor etiketten er faldet af. Dette sidestilles af Kontrollen med opbevaring af ulovlige midler. Vær derfor særligt opmærksom på, at etiketten sidder godt fast på dunken.

Finder du produkter, som er ulovlige, skal du straks aflevere dem på den lokale modtageplads for farligt affald.

Læs mere her

Forsidebillede er taget af Jens Erik Jensen, SEGES.