Tjek din økologierklæring

del

Mange økologer har allerede modtaget deres økologierklæring for 2019. Der er desværre en lille fejl i nogle af økologierklæringerne. Dette drejer sig om datoen for seneste kontrol, som ikke er korrekt. Landbrugsstyrelsen er klar over fejlen. De arbejder på at rette den, hvorefter de vil udsende nye økologierklæringer. Du har mulighed for at vedlægge din seneste kontrolrapport som dokumentation for den seneste kontrol, hvis du har brug for dette for at sælge dine afgrøder.

Hvad gør jeg, hvis jeg skal sælge afgrøder nu?

Har du afgrøder, der skal sælges nu? Må du bruge en kombination af sidste års økologierklæring, indtastningen fra Fællesskemaet 2019 og partidokumentation som dokumentation for afgrødernes økologistatus.

Hvis du ikke har modtaget din økologierklæring for 2019, kan det skyldes, at der stadig arbejdes på dit fællesskema for 2019.

Hvis du har sået eller høstet på et tidspunkt, som ikke er typisk for denne afgrøde, påvirker det beregningen. Du vil derfor opleve at status på afgrøden ikke passer. Du skal dokumentere afgrødens faktiske status i partidokumentationen, som er en tro- og love erklæring på, hvornår afgrøden er sået, høstet og omlagt. Du kan finde den her på landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Jeg har ikke fået økologierklæring 2018

Hvis du endnu ikke har modtaget økologierklæringen for 2018, kan du ringe til Landbrugsstyrelsen på tlf. 33 95 80 00. Økologiadministrationen kan i de fleste tilfælde hjælpe med at skaffe økologierklæringen fra 2018.