Tilbageblik på januar

del

På månedens sidste fredag ser vi tilbage på en 31 aktive dage, der gør sig bemærket på flere fronter. Ikke bare på vejrfronten, hvor vi har haft den varmeste januar måned siden 1873, men også med flere aktiviteter end normalt i foreningen på denne årstid.

Den årlige Plantekongres i Herning havde fokus på både bæredygtighed og klimaet. Formand for Frøsektionen, Troels Prior Larsen, kunne til Østdansk Landboforening fortælle om et stærkt 2019 for frøavl, men hvor udfordringerne lurer lige om hjørnet. Pesticiddebatten foregår på fuldt tryk og den vil næppe aftage de kommende år. Først og fremmest bliver det en kæmpe opgave at finde en erstatning for Reglone.

Kunst gør Østdansk Landboforening smukkere

Kunstværket Brydning blev indviet den 17. januar og mere end 130 nysgerrige gæster og ansatte var mødt op. Faxes borgmester Ole Vive klippede båndet efter sin tale med ordene, ”… når I sætter jer for noget her i Østdansk Landboforening, så går i all in.”

Kunstneren, Claus Ørntoft og bestyrelsesformand Jørgen Petersen, talte ligeledes til forsamlingen. Og netop bestyrelsesformanden bekendtgjorde den efterfølgende mandag, at han efter 31 år som formand takker af.

Der kommer et tidspunkt, hvor det er rigtigt at træde tilbage, og det tidspunkt det er nu,

forklarer Jørgen Petersen, der glæder sig over at efterlade en landboforening i rigtig god form.

 

Indtil videre stiller næstformand i foreningen, Ole Elbæk, op til valget, der sker på generalforsamlingen den 17. marts.

Indsigelse omkring motorvej og farvel til LandbrugsNyt

Bølgerne går højt, når talen falder på statsvejsprojektet på Stevns, hvor man arbejder med to løsninger. En vejforbindelse nord om Hårlev og en syd om Hårlev.

Østdansk Landboforening har gjort indsigelse til Vejdirektoratet mod begge linjeføringer. ”De to foreslående linjeføringer, nord og syd om Hårlev, vurderes derfor at være uegnede. De aflaster ikke trafikken effektivt og beslaglægger alt for meget god landbrugsjord”, lyder det blandt andet i skrivelsen.

Også på avisfronten bliver der i disse dage skabt historie. Folketidende Gruppen A/S, der udgiver LandbrugsNyt, har indgået aftale om at fusionere med L-Mediehus A/S som udgiver Landbrug Øst.

Fremover vil landbruget i Østdanmark modtage en ugeavis i form af Landbrug Øst.

Goddag til ny medarbejder og tillykke til vinderen

Østdansk Landboforening kunne den 15. januar sige goddag til Tine Nielsen, som er ansat som ny økonomiassistent.

Tine Nielsen har stor erfaring med blandt Ø-90 regnskaber, men en af hendes første opgaver blev dog at overbringe besked til Verner Pedersen fra Hårlev, der havde vundet to flasker rødvin, da lodtrækning blandt indkomne statussedler fra 2019 skulle vælges. Her er blandt andet tale om en stigning.

I 2018 var der 128 indkomne statussedler i 2019 er det tale 146. Tillykke til Verner og velkommen til Tine.