Tidligere gymnasielærer er ny landbrugsminister

del

Rasmus Prehn er ny minister for fødevarer, landbrug & fiskeri.

Foto: pressefoto Rasmus Prehn, fotograf Steen Brogaard

Det bliver nu tidligere udviklingsminister Rasmus Prehn (S), der overtager posten fra nu afgående fødevareminister Mogens Jensen (S), det har Statsministeriet meldt ud torsdag skriver Landbrugsavisen torsdag den 19. november.

Rasmus Prehn får dog ikke helt samme titel, som Mogens Jensen, der var minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Rasmus Prehn bliver nemlig minister for fødevarer, landbrug og fiskeri i et helt nyoprettet ministerium. Den nye landbrugsminister har en kandidat i samfundsfag og har tidligere været gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium fra 2008-2015. Derudover er han medforfatter til bogen ‘Det brune Aalborg – bogen om Aalborgs brune værtshuse’.

MINISTERIUM SPLITTET OP

Udover den nye minister står det klart, at Miljø- og Fødevareministeriet bliver splittet i to, hvor de indtil nu har delt departement.

Miljøministeriet bliver ledet af minister Lea Wermelin, og som nævnt skal Rasmus Prehn stå i spidsen for et helt nyt ministerium. Ministeriet for udviklingssamarbejde, som Rasmus Prehn efterlader, samt ministeriet for nordisk samarbejde overtager ny minister Flemming Møller Mortensen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard overtager ligestillingsministeriet.