Succes med markvandring på Møn

del

Mere end 60 deltagere fik en spændende markvandring med god faglig afslutning.

Frø, raps, vårbyg, roer og hvede var på programmet, da landmand Stig Fabricius og Østdansk Landboforenings planteavlsafdeling for nylig afholdt markvandring på Møn. Arrangementet foregik hos Stig Fabricius, der dyrker 268 hektar. I år har Stig fire forskellige hvedesorter og 62 hektar med roer, men også rødsvingel, raps og byg.

Og selvom turen gik den lange vej til det mønske, var det bestemt rejsen værd, fortæller landmand Preben Rasmussen fra Store Heddinge.

– Det var et rigtig fint arrangement. Planteavlsafdelingen i Østdansk Landboforening havde fundet en dygtig kollega med fingeren på pulsen, der samtidig forstod hvad rettidig omhu er, og som havde styr på sin planteavl. Og selvom vi kørte fem kvarter, var det bestemt turen værd. Det er ganske enkelt spændende at komme ud og opleve, hvordan andre kollegaer arbejder. Og planteavlsafdelingen har gjort det rigtig godt, med fine indlæg, de havde læst på lektien.

Udover en faglig gennemgang af flere marker, blev der også talt om Naturtjek.

Naturtjek og ESG går hånd i hånd

Biodiversitet har gennem de senere år fået en øget bevågenhed – også i den brede befolkning. Til forskel fra natur er biodiversitet en målbar faktor, hvilket gør det muligt at give en status på biodiversiteten på landmandens bedrift samt inspiration til at kunne øge den.

– En rig og mangfoldig natur skal være en attraktiv og integreret del af en bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugsproduktion. Med et Naturtjek fra Østdansk Landboforening bliver du guidet til at lave lige præcis den indsats, der giver allerstørst effekt for naturen og biodiversiteten på din bedrift. Efterfølgende hjælper vi i planteavlsafdelingen gerne med at synliggøre din rolle som leverandør af god natur – og dermed et bæredygtigt landbrug, blandt andet gennem din ESG, lød det fra planteavlskonsulent Cecilie Christensen fra Østdansk Landboforening.

Og planteavlschef Julie Torp-Thomsen var efterfølgende glad for det store fremmøde og den gode debat under kaffen i laden hos Stig Fabricius.

– Der kom flere opfølgende spørgsmål til kaffen og kagen. Vi fik også talt om BNBO, hvor vi stadigvæk anbefaler landmændene at arbejde sammen og bruge foreningens juridiske ekspertise, hvis det bliver nødvendigt. Alt i alt en dejlig aften i gode ramme med et flot fremmøde.