Stigende svineproduktion i Kina

del

Østdansk Landboforening afholdt igen, i samarbejde med AgroMarkets, handelserfa om råvarer og finans. Og her kunne tilhørerne blandt andet høre om en kinesisk svineproduktion i rivende udvikling.

For danske svineproducenter bliver det kinesiske eksporteventyr ganske anderledes de kommende år. Kina er på vej tilbage på markedet. Alene august indviede man 2030 nye large scale farme, og er nu oppe på 171.000 storbedrifter.  Det betyder sandsynligvis, at verdens folkerigeste land vil opnå 80 procents normalproduktion i 2021, og vil begynde at eksportere igen i 2023.

– Den rekordeksport til Kina I opnåede i år, vil begynde at flade ud, hvilket igen vil betyde et fald med cirka 14 procent til næste år. Fra 4,3 mio. tons til 3,7 mio. tons. Derfor skal I innovative landmænd igen tænke fremad og finde nye salgskanaler. For markedet i Asien vil ændre sig markant de næste to-tre år, forklarede chefanalytiker i AgroMarkets John Jensen. Eventuelle nye udbrud af svinepest, vil blot forsinke den proces, men ikke ændre den ekspansive vækst, lød det.

For mere information om finans- og råvaremarkedet kontakt AgroMarkets.