Status på trafiklyset – tjek dit aktivitetskrav

del

Hvis du har røde marker og modtaget et høringsbrev, skal du skal bruge landbrugsstyrelsens nye app til at svare på høringen.
Læs her, hvilke muligheder du har, hvis en eller flere af dine grundbetalingsmarker er blevet røde i den satellitbaserede kontrol.

foto: colourbox - trafiklys.

Visning af røde marker fra 11. oktober

Den 11. oktober skiftede nogle af de gule marker skifte farve til rød. Hvis dine marker forsat er gule, skal du ikke gøre noget. Men hvis du derimod har en rød mark, modtager du en høring på marken i Tast selv-service, og du svarer på høringen med Landbrugsstyrelsens nye app, som du kan læse lidt mere om nedenfor.

Du skal svare på høringen vedr. røde marker senest d. 25. oktober.

Du har følgende tre handlemuligheder:

1. Hvis aktivitetskravet er overholdt

Hvis du mener, at aktivitetskravet er overholdt på marken, eller hvis du kan nå at slå marken senest 25. oktober, svarer du på høringen ved at tage billeder af marken, som viser, at aktivitetskravet er overholdt. Billederne skal tages med Landbrugsstyrelsens app, så vi kan se, hvor og i hvilken retning billederne er taget.

2. Hvis aktivitetskravet er overholdt på en del af marken

Hvis aktivitetskravet kun vil blive opfyldt på en del af en rød mark senest 25. oktober, kan du opdele marken i IMK og ændre i Fællesskemaet, så du kun søger om grundbetaling for den del af marken, som er støtteberettiget. Herefter tager du billeder med appen af den del af marken, som du søger om støtte for. Vær opmærksom på, at det mindste sammenhængende areal, du kan søge om støtte for, er 0,30 ha.

3. Hvis du ikke kan overholde aktivitetskravet

Hvis du ikke har mulighed for at opfylde kravet senest 25. oktober, kan du ændre dit Fællesskema i Tast selv-service, så du ikke længere søger grundbetaling til marken. På den måde kan du undgå sanktion. Hvis du intet foretager dig, gælder de almindelige sanktionsbestemmelser.

Du kan finde flere oplysninger om appen, og om hvordan billederne skal tages, på Landbrugsstyrelsens hjemmeside www.LBST.dk/App

Læs mere om satellitbaseret kontrol på www.LBST.dk/Satellit