Små fødevarevirksomheder skal have færre kontrolbesøg

del

Mange små fødevarevirksomheder får ofte mange kontrolbesøg, nu vil fødevareminister Mogens Jensen og partierne bag Fødevareforlig 4 samle besøgene.

Mange små fødevarevirksomheder får ofte mange kontrolbesøg, fordi de har mange forskellige aktiviteter. Nu vil fødevareminister Mogens Jensen og partierne bag Fødevareforlig 4 samle besøgene, så kontrollen gennemføres mere fleksibelt, det skriver miljø- og fødevareministeriet på deres hjemmeside.

En lille fødevarevirksomhed, der både holder høns og får. Laver foder, dyrker frugt og har en lille butik eller cafe, får i dag mange kontrolbesøg, fordi kontrollen udføres af forskellige kontrollører, som hver er specialiseret inden for et bestemt område.

De mange kontrolbesøg kan være en stor byrde for de små virksomheder. De kræver meget tid, men det skal nu være slut, skriver ministeriet.

Vi kommer ikke til at gå på kompromis med hverken fødevaresikkerheden eller dyrevelfærden. Men det skal være lettere at drive en mindre fødevarevirksomhed.

På den måde gøder vi jorden for spændende lokale ideer, som forhåbentlig kan blomstre og skabe madglæde, oplevelser og arbejdspladser i hele Danmark, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Fødevareminister Mogens Jensen og partierne bag Fødevareforlig 4 vil nemlig samle kontrolbesøgene. Så de små virksomheder ikke nær så ofte skal byde myndighederne indenfor. Virksomhederne skal i højere grad kunne vælge, om de vil have længere besøg med fokus på flere emner, eller fortsat have flere kortere og mere specifikke besøg. En væsentlig del af kontrolbesøgene vil fortsat være vejledning om forskellige fødevareregler.

Nyheden glæder Jesper Hansen, der sammen med sin kone Trine Hansen har drevet gårdbutik nær Haslev i mere end tolv år.

Det er da fornuftigt og vi oplever faktisk små ændringer.

Vores fødevarekontrollant er allerede i gang med flere tiltag på det område, som forhåbentlig vil resultere i færre besøg. Så hvis det er et forlig Mogens Jensen arbejder på, kan jeg kun løfte på hatten, og tilføje, at det kan kun gå for langsomt, fortæller Jesper Hansen.