Skat og moms bliver udskudt

del

Folketinget har i sidste uge vedtaget udskydelse af betaling af B-skat og moms. Hvad betyder det for dig?

B-skat:
For de selvstændigt erhvervsdrivende bliver fristerne for indbetaling af B-skat og foreløbigt arbejdsmarkedsbidrag udskudt, sådan at april og maj bliver ”betalingsfrie” måneder.

Betalingerne udskydes til henholdsvis juni og december 2020. Den rate, som de erhvervsdrivende skulle betale den 20. april 2020, bliver udsat til den 22. juni 2020, og den rate, der skal betales den 20. maj 2020, bliver udsat til den 21. december 2020.

Raten for marts måned skal stadigvæk betaltes senest 20. marts 2020.

Moms:
Betalingsfristerne for de små og mellemstore virksomheder udskydes, ligesom der i sidste uge blev meldt ud, at de store virksomheder med månedsafregning fik udskudt deres betalingsfrist.

Virksomheder med kvartalsafregning
Disse virksomheder får lov – men ikke pligt – til at samle momstilsvaret for januar og april kvartaler 2020 og angive og betale momsen senest den 1. september 2020. Dette betyder, at virksomheden får 3 måneders yderligere frist til at betale momsen for januar kvartal. Der skal ikke søges om den yderligere frist, virksomheden venter bare med at angive momsen.

Hvis momstilsvaret for januar kvartal er negativt, behøver virksomheden ikke vente med at angive momsangivelsen for perioden. Virksomheden må angive den 1. april og vil blive behandlet af Skattestyrelsen efter de normale regler for negative momstilsvar.

Virksomheder med halvårsafregning
Disse virksomheder får lov – men ikke pligt – til at samle momstilsvaret for hele 2020 og angive og betale momsen senest den 1. marts 2021. Reelt betyder dette, at virksomheden får 6 måneders yderligere frist til at betale momsen for 1. halvår af 2020. Der skal ikke søges om den yderligere frist, virksomheden venter bare med at angive momsen.

Hvis momstilsvaret for 1. halvår af 2020 er negativt, behøver virksomheden ikke vente med at angive momsangivelsen perioden. Den må angive den 1. juli og vil blive behandlet af Skattestyrelsen efter de normale regler for negative momstilsvar.

Kontakt os hvis du har brug for hjælp. Vi står klar til at hjælpe dig.