Serupgaard – et nyt medlem af Østdansk Landboforening
God mad kræver gode råvarer, så klart kan det siges. Og et af de nye medlemmer i Østdansk Landboforening leverer netop gode råvarer til flere danske toprestauranter. Navnet er Seerupgard og det økologiske Amagerbrug har eksisteret siden 2015.
Da den årlige Guide Michelin blev offentliggjort i februar i Trondheim i Norge sprang den danske restaurant Alchemist fra nul til to stjerner, hvilket blandt andet skete på baggrund af den kvalitet danske landmænd og fødevareproducenter er med til at levere. Heriblandt Seerupgaard.
Neel Seerup Hansen er økologisk gartner, honningprocent og Amagerbonde og den ene del af virksomheden hun har bygget op med sin mand – Marc Seerup Hansen. Og det glæder bonden fra Amager, at deres produkter skaber glæde og gør en forskel.
- Når vi kan se lyset stråle i øjnene, hos dem vi afleverer varerne til, er det altid en fed oplevelse. Og det gør vi da heldigvis til mange restauranter. Vi har omkring 8-10 stykker, som vi taler med et par gange om ugen, blandt andet restaurant Silo, og yderligere 30 hvor samarbejdet er lidt mere sporadisk. Så vi har selvfølgelig en central fødevareproduktion. Men vi arbejder også med formidling til skoler og har flere kokke, som laver workshops herude, ligesom flere firmaer afholder møder og arrangementer hos os. For vi vil bestemt også være med til at oplyse og nedbryde fordomme om fødevarer. Derfor er vi også glade for at blive medlem af Østdansk Landboforening og få udvidet og styrket vores netværk, siger Neel Seerup Hansen.