Se, rør og lugt til landbruget

del

– landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den. 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Brug af ny teknologi til at gøde mere præcist. Genanvendelse af dyrenes gødning til at producere biogas og etablering af minivådområder som renser drænvand for kvælstof og fosfor.

Det er blot få eksempler på, hvad danske landmænd allerede gør for klima og natur. Søndag den 15. september har du mulighed for komme helt tæt på køer, kalve og grise. Komme med op i de store landbrugsmaskiner og se hvad danske landmænd helt konkret gør, for at få en endnu mere bæredygtig produktion.

-Vi vil gå forrest i arbejdet for at skabe en endnu mere klimaeffektiv fødevareproduktion og fremlagte i foråret en vision om at det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt senest i 2050. Derfor er det vigtigt at vi sikrer en endnu mere klimaeffektiv produktion. Nogle af metoderne til det kender vi allerede i dag og det er dem, vi gerne vil vise danskerne til Åbent Landbrug, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 73.300 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. I år er der plads til, at endnu flere danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over og hvordan danske landmænd arbejder på at få en mere klimavenlig produktion.

Hele fire medlemmer i Østdansk Landboforening ser frem sig til at byde nysgerrige danskere indenfor til Åbent Landbrug. Se hvilke gårde der er i vores område på www.aabentlandbrug.dk

De glæder sig til at vise deres gårde frem, med eksempler på, hvordan landbruget arbejder med at producere mere bæredygtigt. Mange landmænd arbejder allerede med at producere mere klimavenligt. Derfor er der er et særligt fokus på netop landbrug og klima til Åbent Landbrug i år.

I år er der selvfølgelig også mulighed for at sparke traktordæk, høre om bier, klappe kalve, hilse på grise og kyllinger og ikke mindst indåndet masser af frisk landluft.

Åbent Landbrug er gratis og der er noget for både børnefamilier, teenagere, pensionister, kødspisere og veganere når landmænd over hele landet søndag den 15. september åbner dørene kl. 10-16.

Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug