Kan du få tilskud til din idé?

del

Går du med planer om at udvikle din virksomhed eller ejendom, så kan det være værd at se på dine muligheder for tilskud.

Tilskudsmulighederne favner bredt, men stiller samtidig krav til indhold, tidsplan og effekt.

Tilskud til erhvervslivet og aktiviteter på landet

Der findes en række muligheder for at få tilskud til investeringer indenfor landbruget og fremme af erhvervslivet og andre aktiviteter i landdistrikterne.

Har du landbrugsvirksomhed, gælder det især tilskud til investeringer, som kan bidrage til energiforbedringer, reduktion af miljøbelastning og naturpleje.

Vil du starte eller har du virksomhed indenfor andre erhverv, gælder det eksempelvis tilskud til etablering og udvikling af små virksomheder og mikrovirksomheder, fremme af erhvervssamarbejde (herunder samarbejdsprojekter) og fremme af innovation.

Krav til ansøgningen om tilskud

De enkelte tilskudsordninger ændrer sig løbende, har hver deres regelsæt og skal søges på forskellig måde.

Nogle tilskudsordninger stiller samtidig krav til indhold, tidsplan og effekt, andre er tidsbegrænsede. Men fortvivl ikke på forhånd. Det kan være en fordel, at du sparrer med en konsulent om din idé og får hjælp til ansøgningen.

Processen når du søger tilskud

Helt overordnet skal tilskud altid søges inden et projekt påbegyndes – det vil sige, inden du indgår endelig aftale med leverandøren, og inden du får leveret, monteret og betalt.

Vær også opmærksom på, at en stor del af tilskudsordningerne kun kan søges ved en enkelt eller få årlige ansøgningsrunder. Desuden kan sagsbehandlingstiden være flere måneder. Det er derfor vigtigt, at du får muligheden for tilskud tænkt med ind i projektet så tidligt som muligt.

Mange tilskudsordninger indenfor landbrug og naturpleje skal søges via NaturErhvervstyrelsens Tast selv-service, men der er også en række ordninger, som skal søges ad helt andre veje.

Kontakt os og få mere at vide om dine muligheder, for at opnå tilskud til dine gode ideer.