Positive reaktioner i forbindelse med landbrugsaftalen
Efter utallige møder, der har strakt sig over flere måneder, er landbrugsforhandlingerne forhandlet på plads. En bred politisk aftale er landet. Bestyrelsesformand Ole Elbæk roser Landbrug & Fødevarer, og vi bringer efterfølgende reaktioner fra andre foreninger og erhverv.
– Jeg vil gerne rose Søren Søndergaard og Co, for den professionelle håndtering under hele forhandlingsforløbet. De har afværget en katastrofe, og det synes jeg er flot. Landbrug & Fødevarer har ganske enkelt udført et rigtig godt stykke arbejde, det skal vi italesætte, lyder det fra bestyrelsesformand i Østdansk landboforening Ole Elbæk.
Fra Dansk Industri lyder det i en pressemeddelelse:
– Et bredt flertal i Folketinget har løst en af de sværeste opgaver i den grønne omstilling. De har lagt en plan, som skal nedbringe landbrugets udledning af drivhusgasser. Det er et vigtigt skridt, som sikrer reelle reduktioner i landbrugets udledninger og skaber investeringssikkerhed for fødevarevirksomhederne.
Og fra bestyrelsesformand i Landbrug & Fødevarer kom følgende udtalelse i går aftes.
– Folketinget har netop indgået en historisk bred landbrugsaftale. Jeg er glad for, at alle parter har kæmpet for at blive ved forhandlingsbordet og lyttet til vores budskaber om en bred og fair aftale.
Fornuftig aftale der sikre dansk landbrug
– Det her er Danmarkshistorie. Det er klimahistorie. Vi har landet en stor, bred politisk aftale om landbruget, der viser vejen til en CO2-reduktion på 7,4 millioner tons, siger fødevareminister Rasmus Prehn (S) til dr.dk.
– Regeringen og aftaleparternes landbrugsaftale cementerer, at økologi og en produktion med fokus på planter til konsum er en vigtig del af fremtidens løsninger i landbruget. Det er det i forhold til klimaet, men også for at sikre dansk landbrugs fremtid og de arbejdspladser, der er i landbruget, lyder det fra Økologisk Landsforening.
– Ny politisk aftale om CO2-reduktion i landbruget rummer fornuftige elementer og er mere ambitiøs, end der var lagt op til. Nu må politikerne omsætte det brede samarbejde til også at blive enige om at indføre en ensartet CO2-afgift, hvor regningen følger forureneren, mener SMVdanmark.