Planter i Fokus forløb fornemt

del

Den alternative online-plantekongres løb af stablen i sidste uge. Østdansk Landboforenings planteavlskonsulenter deltog på flere af de 20 webinarer og glædede sig over det faglige indhold.

Årets traditionelle plantekongres var for første gang et rent online projekt. Arrangørerne bag eventet, Planter i Fokus – Seges, Københavns Universitet og Aarhus Universitet – tilbød 20 forskellige webinarer, der omhandlede alt fra kulstofbinding i jorden, græsprotein, efterafgrøder til naturtjek.

– Når man nu ikke kan gøre, som man plejer, har arrangørerne fundet en rigtig fornuftig digital løsning. Særligt tanken med at gense indlæggene er klog. Man får ganske enkelt mere ud af det. Og flere webinarer havde interessante vinkler og ideer. Blandt andet indlægget om Naturtjek og flere plantebaserede fødevarer, fortæller Julie Torp-Thomsen, chefkonsulent i planteavlsdelingen i Østdansk Landboforening.

Planteavlskonsulent Martin Clausen er enig.

– Mængden af faglige indlæg var passende, og rammerne var optimale – alt taget i betragtning. Det var positivt at glyphosat også vil være på hylderne i 2025, selvom det altid er et svært emne at diskutere. Selvfølgelig savner man den personlige kontakt og det sociale, men det kommer forhåbentlig igen til næste år.

Kollega Cecilie Christensen stemmer i.

– Som akademiker var jeg glad for at opleve bidragene fra de store uddannelsesinstitutioner. At høre om den nyeste forskning er altid stimulerende. Blandt andet var det en øjenåbner at høre om undersøgelser omkring forbrugerens interesse i bælgplanter i fødevarer. Jeg føler mig fagligt velorienteret.