Plantekongres klæder planteavlskonsulenter godt på til 2023

del

En veloverstået plantekongres i Herning har givet faglig inspiration til planteavlskonsulenterne i Østdansk Landboforening.

Planteavlskonsulent i Østdansk Landboforening, Thomas Laugesen, fik meget ud af kongressen, hvor der igen var en bred vifte af spændende indlæg.

– Det er altid godt at komme på plantekongressen og blive opdateret på den nyeste viden indenfor planteavlen. Jeg hørte blandt andet om mulighederne for recirkulering af samfundets restprodukter for at udnytte næringsstofferne i stedet for at bruge løs af en begrænset ressource. Der er også brugt tid til at netværke med kollegaer fra andre konsulenthuse samt gamle studiekammerater.

Ny viden i bagagen

Kollega Christine Sihm Vestergaard, der blev ansat i Østdansk Landboforening sidste år var med for første gang, og det var en stor oplevelse.

– Jeg ingen ide om, hvad jeg skulle forvente af årets deltagelse, andet end de gisninger jeg havde, ud fra mine kollegaers beretninger.

–  Derfor var jeg også lidt ”blown away” over alle de indtryk de sidste dage bød på. Det har været super lærerigt med alle de faglige indlæg, jeg deltog i, og jeg synes 9 ud af 10 gange at mine valgte oplæg levede op til mine forventninger. Det betyder også, at jeg har kunnet tage hjem med en masse ny viden i bagagen, som jeg kan koble på de faglige kompetencer, jeg har i forvejen.