Pension er ikke spændende – det er til gengæld vigtigt

del

Pensionsoversigten er ikke noget, vi kigger meget på. Men du kan få en gratis gennemgang af dine pensionsordninger og dine forsikringer ved sygdom og dødsfald, når du er medlem af Østdansk Landboforening

Hånden på hjertet. Pension er noget, de fleste først forholder sig til, når det bliver aktuelt. Den er (måske) tegnet, men de færreste ved, hvordan de egentlig er dækket, også når det angår forsikringer ved dødsfald og sygdom.

Din pension har nemlig to formål: At du kan nyde livet som pensionist, samt at du og din familie er sikret, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke – eller hvis du dør, før du når pensionsalderen.

– Pension er bare ikke noget, vi kigger så meget på. Det er helt naturligt, men det er også derfor, jeg er her som pensionsrådgiver. Til at få lavet det tjek af, om alt er fint, eller om man får en bedre og billigere ordning ved at være med i en fælles aftale, som LandmandsPension er, fortæller chefrådgiver Caspar Grastengaard fra Velliv.

Gratis gennemgang

Hver måned kommer han fast hos Østdansk Landboforening i Rønnede for at mødes med kunder og medlemmer, der ønsker at få et gratis tjek af deres pensionsordning. Oftest på opfordring af økonomirådgiveren, da en snak om pension falder helt naturligt ind i dialogen om regnskab og økonomi i det hele taget.

Caspar Grastengaard analyserer den nuværende pensionsordning og giver en vurdering af, om alt er fint, eller om noget kan gøres bedre og billigere.

– Vi har nu ret mange eksempler på, at en gennemgang kan føre til, at man kan få en del mere ud af sine indbetalinger til pensionsordninger. Vi har dog også eksempler på, at jeg har anbefalet kunder at blive, hvor de er med deres nuværende løsning af forskellige årsager, fortæller Caspar Grastengaard.

Han oplever desuden unge landmænd, der slet ikke er kommet i gang med at spare op til pensionen endnu eller ikke har fået sikret sig selv og familien.

Kun dækning til 60 år

– Men en af de helt væsentlige ting, vi ser, er, at mange ikke er dækket af forsikringerne til de skal på folkepension, hvis de bliver syge og mister indtægten. Oftest er de kun dækket til de fylder 60 eller 62 år – og så er der altså nogle år endnu, til folkepensionen kommer.

Han understreger således vigtigheden af også at have fokus på din pensionsordnings forsikringer ved sygdom og dødsfald.

– Min erfaring er, at ni ud af ti landmænd oplever bedre dækninger og billigere forsikringer efter en gennemgang af deres pensionsordning. Det er ikke noget, man gør hver dag – det er ikke så spændende, men det er til gengæld vigtigt, siger han.

LandmandsPension

LandmandsPension udbydes af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Velliv. Ved at mange tusinde landmænd er med i ordningen kan der laves bedre aftaler end hvis man forhandler individuelt med pensionsselskaberne.

LandmandsPension giver dig opsparing og forsikringer i én samlet pakke og tilbydes også til din ægtefælle/samlever samt dine ansatte.

Chefrådgiver Caspar Grastengaard fra Velliv tilbyder både fysiske og online møder, hvor du kan få gennemgået dine nuværende pensionsordninger. Du kan aftale et møde via din økonomirådgiver hos Østdansk Landboforening eller sende denne kontaktformular til Velliv.