Omlægningstjek til økologisk produktion

del

Markedet for økologisk varer har gennem de seneste år været konstant stigende, og alle forventer at der i fremtiden bliver behov for flere økologiske bedrifter

Markedet for økologiske varer har gennem de seneste mange år været konstant stigende. I 2007 var andelen af økologiske varer i indkøbskurven via detailhandlen på under 5 %, mens den i 2017 var steget til 13,3 %, hvilket svarer til en værdi på 11,3 mia. kr. Hertil kommer salget via alternative slagskanaler, som gårdbutikker, specialbutikker og foodservicesektoren på 3,1 mia. kr. i 2017. Eksporten stiger også eksplosivt fra under 0,5 mio. kr. i 2007 til over 2,5 mia. kr. i 2017.

Det økologiske areal er i perioden 2007 – 2017 steget fra 150.207 ha til 245.159 ha, hvilket svarer til en stigning på 94.952 ha.

Spørger man detailhandlen, så er der ingen tvivl. De forventer at stigningen i det økologiske forbrug vil fortsætte. Det samme gælder for forventningerne til eksporten, der i 2018 sandsynligvis runder 3 mia. kr.

Det er et faktum, at der er mange landmænd, som de sidste to år har lagt om til økologisk produktion og hvis du spørger dig selv om markedet er ved at være mættet, så er du ikke den eneste. Men lytter man til dem, som har fingeren på pulsen i forhold til fremtiden og forventningerne til behovet for økologiske produkter, så er der ingen tvivl. Der er behov for, at flere lægger om til økologisk produktion de kommende år.

Omlægningstjek

Kan du forestille dig at omlægge til økologisk produktion? Så kan Østdansk Landboforening tilbyde et gratis og uforpligtende omlægningstjek, der vil give dig indsigt i følgende:

  • Din bedrifts styrker og svagheder i forhold til omlægning
  • Din bedrifts udviklingsmuligheder ved omlægning
  • Hvad er markedssituationen og dermed afsætningsmulighederne for din produktion ved omlægning
  • En gennemgang af de vigtigste regler herunder mulighederne for tilskud ved omlægning
  • Information om hvordan du kommer videre med omlægningen

Hvis du vil vide mere eller er interesseret i et omlægningstjek, så kontakt Økologichef Hans Bach-Lauritsen på hbl@ostdansk.dk eller på tlf. 23439924.

Omlægningstjek er støttet af “Fonden for Økologisk Landbrug”.