Østdansk Landboforening nu med økologi

del

Kun halvvejs inde i 2018 kan Østdansk Landboforening, trods det tørre vejr, glæde sig over en stabil kundefremgang. Samtidig har virksomheden ansat en juridisk medarbejder til at rådgive landmændene og en økologikonsulent, der skal imødekomme
flere henvendelser omkring økologi.

– Vi følger markedet, hvor vi oplever, at flere efterspørger mere juridisk rådgivning, mens andre gerne vil vide mere om de økologiske dyrkningsformer. Og vi skal imødekomme kundernes efterspørgsel. Så udover at servicere vores dygtige konventionelle landmænd melder vi os også på banen med et økologisk omlægningstjek, fortæller direktør i Østdansk Landboforening, Torben Flinch.

Lokal jurist
Landbruget er i gang med en strukturudvikling, hvor bedrifterne blandt andet bliver større. Det giver flere arbejdsopgaver, som den nyansatte jurist Jeanette Juul Pedersen er gået til med krum hals. Hun kommer fra lokalområdet, er opvokset i landbruget og er derfor på hjemmebane, når det gælder lovgivning inden for området.


– Mit arbejde består i at håndtere lejekontrakter, fuldmagter, købsaftaler og ejendomshandel. Og prismæssigt ligger vi ikke i den dyre ende, hvilket flere langsomt får øjnene op for, og det giver på længere sigt mere at rive i.  Men jeg og mine to kolleger er et godt trekløver, og der er en stor erfaring at trække på, så jeg føler mig godt rustet.

Fremtiden er konventionel og økologisk
Også økologichef Hans Bach-Lauritsen glæder sig til at komme i øjenhøjde med de lokale landmænd, hvor samtalen kan dreje sig om både økologi i praksis og et omlægningstjek.

– Med mig får Østdansk Landboforening en ekstra farve på paletten. Jeg er her ikke for at missionere, men jeg vil søge en dialog med de landmænd, der overvejer at gå nye veje. Sammen kan vi måske finde fælles fodslag.

Hans Bach-Lauritsen har i mere end 15 år beskæftiget sig med økologi, som han mener er kommet for at blive.

– Jeg vil gerne tilføje, at jeg intet har imod konventionelt landbrug, men det er et faktum, at der er et spændende marked for økologisk produktion. Her er store muligheder, som jeg håber, vi kan blive en del af. Vi må indstille os på, at der blæser en grøn vind hen over Europa, og efterspørgslen er støt stigende både i Danmark og i resten af Europa. Det kan give nye muligheder for mange landmand.