Økologi vinder mere og mere frem

del

Det økologiske areal har aldrig været større end det er nu

Det økologiske areal har aldrig været større, end det er nu, og udgør for første gang over ti procent af det samlede landbrugsareal. Det viser en ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen.

Således skriver Landbrug & Fødevarer på deres hjemmeside, og økologichef Hans Bach-Lauritsen i Østdansk Landboforening glæder sig både over fremgangen og over den travlhed, som han selv oplever i foreningen.

Sidste år gennemførte Østdansk Landboforening 12 omlægningstjek for landmænd, som ønsker en afklaring af, om økologi er noget for dem. Og jeg regner med, at vi gennemfører 20 omlægningstjek i år. Målet er en tilgang på 15 nye økologiske kunder i 2019, og det ser bestemt ud til at lykkedes. Vi oplever en stigende interesse, som falder fint i tråd med de tal Landbrug & Fødevarer nævner.

Ifølge statistikken hos Landbrugsstyrelsen steg økoarealet med 34.140 ha fra 31. maj 2017 til 31. maj 2018. Det økologiske produktionsareal voksede altså med 14 procent til 279.299 ha i 2018. Det svarer til 10,5 procent af Danmarks samlede landbrugsareal.

Også antallet af økologiske landmænd er vokset med 325 nye kolleger, så der herhjemme nu er knap 3.800 økologer, skriver Landbrug & Fødevarer.