Nye dagpengeregler for selvstændige fra 1. oktober 2018

del

– frist for at blive omfattet af de gamle regler. Dagpengereglerne for selvstændige ændres fra 1. oktober 2018. Dette kan betyde en forringelse for nogle, hvis de skal indplaceres efter de nye regler.

Hvis du er selvstændig og skal på dagpenge, anbefales det at ophøre omkring 1. september for at blive omfattet af de gamle regler, herunder regler om mindstesats. Ved overgang til efterløn anbefales ophør senest den 27. september 2018.

Ifølge ikrafttrædelsesbestemmelsen er man omfattet af de nye regler, hvis man bliver indplaceret 1. oktober eller senere.

Eftersom indplaceringen sker efter karensperioden, er ASEs anbefaling til medlemmerne, at de skal ophøre 1. september for at blive omfattet af de gamle regler. Derved er der også taget højde for mindsteudbetalingsregel m.m.

Skal du derimod på efterløn, så er der lidt længere tid. Efterlønsansøgere skal ophøre og have sidste arbejdsdag 27. september, så de kan få udbetalt efterløn 28. september (så er der taget højde for mindsteudbetalingsreglen).

Kontakt os, hvis du er i tvivl.