Mangler du fortsat at modtage sukkerroepenge?

del

Sukkerroedyrkere og -producenter i EU har i produktionsårene 1999/2000 – 2000/2001 betalt for meget i produktionsafgift på sukker. Landbrugsstyrelsen er i gang med at finde de sukkerroedyrkere, som har penge til gode.

Efter at Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har gennemført i alt fem tilbagebetalingsrunder, heraf tre runder i 2019, er der nu omkring 550 nuværende og tidligere sukkerroedyrkere, der stadigvæk har penge til gode (mellem 154 kr. og 24.000 kr.).

Har du penge til gode?

Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har udarbejdet en liste over de sukkerroedyrkere, som har penge til gode, men vi ikke kan udbetale til på grund af forældede bankoplysninger.

Se på listen her, om du har penge til gode. 

Står du på listen, og ønsker du at få udbetalt dit tilgodehavende, skal du udfylde blanketten om samtykkeerklæring og sende den til Landbrugsstyrelsen. Når du sender samtykkeerklæringen, accepterer du, at Landbrugsstyrelsen videregiver dine oplysninger til Nordic Sugar A/S, som sørger for udbetalingerne. Blanketten skal eventuelt bilægges andre nødvendige oplysninger, fx skifteretsattest og fuldmagter.

Hent samtykkeerklæringen her.

Blanketten skal fremsendes til Landbrugsstyrelsen, Augustenborg Slot 3, 6440 Augustenborg. Alternativt kan du scanne blanketten og sende den til produktionsafgift@lbst.dk.

Hvad gør du i tilfælde af døds- eller konkursbo eller ophørt I/S?

Er du arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. Normalt vil “rette vedkommende” være afdødes bo, men i nogle tilfælde kan en ny gårdejer eller andre få rettighed til at få pengene.

Ved konkurs vil tilbagebetalingen ske til boets kurator. Er konkursboet afsluttet, skal du tage kontakt til skifteretten, for at I kan afklare, om boet skal genoptages.

Har du haft et I/S, som er ophørt, skal du også indsende en samtykkeerklæring med fuldmagt fra de øvrige deltagere, så tilbagebetalingen bliver foretaget til rette person.

Nye betalingsrunder

Nordic Sugar A/S og Landbrugsstyrelsen forventer at gennemføre yderligere to tilbagebetalingsrunder i løbet af 2. halvår 2019 samt som tidligere oplyst en forventet afsluttende runde i 1. kvartal 2020.

De præcise tidspunkter for de næste tilbagebetalingsrunder er ikke afklaret endnu, men forventes at blive afklaret primo september. Landbrugsstyrelsen vil hurtigst muligt herefter orientere om de næste tilbagebetalingsrunder.