Madens Folkemøde midt på Lolland
Engestofte Gods var samlingspunktet for debatter om fødevarer, og Mette Engel, vores direktør var med.
.
Planterigets tilstand og Danmarks produktion af frugt og grønt, var et emne. Vi har masser af gode produkter, så den gode fortælling er vigtig.
Fra Lammefjorden gav Søren Brandt Wiuff en fortælling om sit landbrug, find spaden frem, og vis med stolthed asparges.
Lars Hvidtfeldt fortalte om sin æbleplantage🍎, som efter en årrække måtte opgives grundet økonomi. Opfordring køb danske varer.
Dilemmaer i den grønne omstilling🌏🍀. Hvordan forenes behovet for mere produktion på et mindre areal? Hvordan bruger vi bedst 200 mio.kr. til udvikling af fødevareerhvervet?
Der skal tænkes på klima, miljø og natur, dyrevelfærd samt fødevaresikkerhed og sundhed.
God paneldebat med Lisbeth Henriksen, direktør SEGES Innovation, Lars Hvidtfeldt, Godsejer, Gl. Kirstineberg, Svend Brodersen Gram Slot og Helle Friberg, direktør Økologisk Landsforening.
Frank Eriksen “bonderøven” var også med.
Meget inspirerende for fremtidens produktion af mad. 🌾