‘Kvindemøde’ stor succes

del

Det afholdte ‘kvindemøde’ med den provokerende titel ‘Kvinde, kender du din plads!’, blev en stor succes. Omkring 30 kvinder i alle aldre mødte op for at blive klogere på pension, forsikringer og jura. Fælles for dem er, at de alle deler tilværelsen med en landmand. Det kræver indsigt og overblik.

Linn Pagh Christensen, Tryg forsikringer holder indlæg på Kvindemødet

Advokat Liza Rosenberg havde derfor et indlæg om de juridiske regler, man er underlagt, når man bor sammen med en landmand. Emnerne var blandt andet arv, testamente og ægtepagt. Herefter fortalte Eva Christensen, registreret revisor, om sociale forhold. Og blandt andet om forskellen mellem lønmodtagere og selvstændige, og hvad det betyder i tilfælde af sygdom.

Efter pausen, hvor snakken gik flittigt, var det Linn Pagh Christensen fra Tryg forsikringer, der bl.a. fortalte om landmandspension. Man skal huske at forsikre sig selv og sin familie – ikke kun gården, lød anbefalingen.

Et spørgeskema, som deltagerne udfyldte efter arrangementet, satte en fed streg under ikke bare berettigelsen, men også nødvendigheden af sådan et kvindemøde. Eneste ulempe var tiden. Vi kunne sagtens have brugt en time til. De to timer vi havde planlagt med gik hurtigt, siger Zwanita Reinders, økonomikonsulent og en af drivkræfterne bagefter kvindemødet.

En deltager udtalte:

Det har været inspirerende. I dette forum er vi ligesindede. Her forstår alle, hvordan det er at bo sammen med en landmand. Nu tager vi informationerne med hjem, og ser om der er noget, vi kan gøre anderledes.

Udsagnet glæder medarrangør Zwanita Reinders:

Det har lige præcist været formålet med mødet. Vi er utrolig glade over at få sådan et feedback, det kan ikke være bedre.

Mon ikke der kommer en opfølgning på succesen.