Åben landbrug den 17. september

del

Hvordan lever en dansk gris? Gror der virkelig hamp på danske marker? Og hvad er et gods egentlig? Få svarene og stil dine egne spørgsmål når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 17. september.

Søndag den 17. september har du mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64 landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug. Der er heldigvis rigtig mange landmænd i vores område der er med, så det er bare med at komme af sted.

Landbrug og fødevare skriver:

– Hvis kløften mellem land og by bliver for dyb, kan der let opstå myter og misforståelser. Vi tror på, at åbenhed og dialog er vejen til bedre forståelse. Derfor inviterer vi igen i år danskerne indenfor. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag, og på den måde blive klogere på moderne landbrugsproduktion, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 88.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2016 så ud. Men der er plads til, at endnu flere danskere med egne øjne kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

Der er rig mulighed for at opleve både køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns, kyllinger, mink samt frugt- og grøntsagsproduktion, når landmænd over hele landet søndag den 17. september åbner dørene kl. 10-16. Alle er velkomne, og det er gratis.

Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde information om de deltagende gårde.
Følg også Åbent Landbrug på www.facebook.com/aabentlandbrug