Kom til virtuelt medlemsmøde om ny international vurdering af kvælstofindsatsen

del

Hør professor João Ferreia fra New University of Lisbon ny vurdering af kvælstofindsatsen i Danmark.

På onsdag d. 26.maj kl. 14 – 15 afholdes virtuelt medlemsmøde med titlen ny international vurdering af kvælstofindsatsen i Danmark.

Program

  • 14.00  – 14.05 Velkomst og baggrund for mødet v/ Thor Gunnar Kofoed viceformand L&F
  • 14.05  – 14.22 João Ferreira, professor ved New University of Lisbon ny vurdering af kvælstofindsatsen i Danmark (oplægget er på engelsk)
  • 14.22 – 14.30 Opsamling på dansk v/ Anders Panum Miljødirektør L&F
  • 14.30 – 14.55 Spørgsmål på dansk/engelsk
  • 14.55 – 15.00 Afrunding og videre proces v/Thor Gunnar Kofoed.

Det er lykkedes at få professor João Ferreira til redegøre for hans vurdering ved et virtuelt medlemsmøde lige efter foretræde med Miljø- og Fødevareudvalget.

Tilmelding til mødet sker via dette link: https://www.seges.tv/live/68788823

Husk at det virtuelle medlemsmøde bliver optaget, hvis tidspunktet ikke passer ind i kalenderen, kan I roligt tilmelde jer mødet alligevel, for I modtager et link til optagelse af medlemsmødet, som I kan se på et selvvalgt tidspunkt, hvor der er god plads i programmet. Da mødet er virtuelt, beslutter I selv, om det skal ses foran pc’en på kontoret eller om I har lyden i øret i staldene eller i traktoren/bilen.

Der arbejdes fortsat intenst på at sikre en drifts- og miljømæssig forsvarlig indsats i forhold til kvælstofreguleringen i de kommende vandplaner. Centralt i denne indsats er bl.a. at sikre det faglige grundlag. Der har allerede været gennemført en international evaluering med afsæt i ”De syv synder” og i øjeblikket presser vi på for at få en såkaldt second opinion om det faglige grundlag for vandplanerne. I den forbindelse har L&F på onsdag d. 26.maj et foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg hvor João Ferreira, professor ved New University of Lisbon vil præsenterer ny videnskabelig vurdering af den danske kvælstofindsats. Det er ikke en fuld second opinion, men et bidrag og L&F arbejder således hårdt på at få den fulde second opinion på det faglige grundlag for kvælstofreguleringen.

Vi ses/høres ved på onsdag.