Kom til klimadag d. 21.november

del

Alle skal levere på klima- og bæredygtighedsdagsordenen. På klimadagen kan du blive klogere på, hvor landbrugets emissioner kommer fra, hvordan man måler det, og hvad der kan gøres fremadrettet. Og så kommer du til at kigge på klimaaftrykket af din egen bedrift.

Klimadagen afholdes på landbocenteret i Rønnede, fra kl. 10.00 – 15.00, og arrangeres i samarbejde med Seges.

På programmet kan du blandt andet høre;

  • Landbrugsdirektør i Nykredit Annette Schjelderup Hun vil fortælle om, hvordan den finansielle sektor arbejder med klima og bæredygtighed, og hvordan landbruget bliver målt på det.
  • en kollega fortælle om hans syn på fremtidens udfordringer og muligheder med klima og bæredygtighed.
  • Specialkonsulent Alice Thoft Christensen, Seges Innovation, som vil fortælle den nyeste viden om klimaudviklingen og bæredygtighedstiltag i landbruget.
  • Om eftermiddagen går vi også selv i gang med ESGreentool. Her vil du få indsigt i, hvordan du beregner dit egen bedrifts klimaaftryk.

Klimaværktøjet ESGreen Tool

ESGreen Tool er et program, som Seges har udviklet i samarbejde med en masse fageksperter, så landbruget selv kan beregne vores klimaaftryk, og vi selv kan se, hvad diverse scenarier vil betyde for ens klimaaftryk. Med ESGreen Tool kan du beregne klimabelastningen for hele din landbrugsproduktion opgjort på CVR nr. Programmet bliver løbende videre udviklet, jo mere viden der kommer frem.

Med ESGreenTool kan du:

  • Beregne den aktuelle klimabelastning på din landbrugsbedrift som antal CO2-ækvivalenter for hele bedriften – herunder også fordelingen på metan, CO2 og lattergas.
  • Hurtigt få overblikket over de CO2-reducerende virkemidler, som har den største effekt.

På sigt kan værktøjet også beregne den aktuelle klimabelastning på en landbrugsbedrift pr. produktionsenhed.

Pris

Det er gratis at deltage på klimadagen, men tilmelding er nødvendigt. Det kan du gøre her på hjemmesiden (under arrangementer), eller via https://www.tilmeld.dk/klimadag/oestdansk-landboforening 

Klimaværktøjet ESGreen Tool er gratis at bruge/afprøve i 2022, så snart du har tilmeld dig klimadagen, eller et online-kursus. Fra 2023 skal der regnes med en årlig brugerbetaling.

For mere information kan du ringe til vores klimarådgiver i Østdansk:  Zwanita Reinders, tlf. 5679 1916.