Kategorisering af ejendomsvurderinger: Få kvalificeret rådgivning inden du klager

del

Har du modtaget brev fra Vurderingsstyrelsen om ændret kategorisering af din ejendom, skal du give besked til Vurderingsstyrelsen senest den 28. april 2023, hvis du er uenig i den nye kategori.

Der er for politisk side åbnet op for at politikerne vil drøfte håndteringen af skattereglerne for ejendomme. Men vi anbefaler, at du ikke venter på en politisk udmelding, inden du klager.

– Fristen er 28. april 2023 for at gøre indsigelse over sin ændret kategorisering. Vi kan ikke vente på at de politiske drøftelser, vi bliver nødt til at reagere nu, hvis vi skal nå det inden fristen, udtaler Christine Søgård Bøhm.

Skriver du en indsigelse til Vurderingsstyrelsen, skal du være sikker på, hvad din indsigelse betyder.

– Der er ejendommen hvor en indsigelse ikke giver mening, f.eks. ved forstående salg eller de små ejendomme hvor der reelt ikke er landbrug, fortæller Christian Brix. Der er mange skattemæssige aspekter, du skal være opmærksom på. Dem skal du have undersøgt, så du kender de præcise konsekvenser af din indsigelse. I den forbindelse skal man heller ikke sammenligne sig med naboejendommen. Hver sag er individuel, og der kan være forhold som på en ejendom ikke gør sig gældende på en anden.

Landbrug & Fødevarer fortalte tidligere på ugen om ejendomsvurderingerne. Du kan se eller gense webinaret ved at klikke på linket nederst på denne side.

Efterfølgende anbefaler vi, at du kontakter økonomikonsulent Christian Brix på telefon:

5679 1935 eller e-mail: cbr@ostdansk.dk

eller økonomikonsulent Christine Søgård Bøhm på 5679 1911 eller e-mail: csb@ostdansk.dk

Se eller gense webinaret om de nye ejendomsvurderinger