Kål hitter på de danske marker
I 2020 dyrkede danske landmænd næsten 25 procent flere kålmarker, end de gjorde for bare fem år siden. Særligt blomkål og spidskål er blevet populære herhjemme, skriver Landbrugsstyrelsen.
Kål er blevet dyrket og spist i Danmark i århundreder, men ser man på tallene for det areal, der bruges til kål, er der ikke noget, der tyder på, at danskerne er ved at blive trætte af den store spændstige grøntsag. Tal fra Landbrugsstyrelsen viser nemlig, at arealet med kål fra 2015 til 2020 er steget med knap 25 procent.
– Vi kan se, at det særligt er de ”lette” kåltyper som spidskål og blomkål, der bliver dyrket mere af på markerne. Også grønkål er steget en del, selvom der var et lille fald i dyrkningen i 2020, siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Peter Byrial Dalsgaard.
I de nye kostråd, som netop er blevet offentliggjort af fødevareminister Rasmus Prehn, er kål fremhævet som en af de grøntsager, danskerne bør have med i deres kost, hvis de vil spise sundt og klimavenligt.
Læs mere på Landbrugsstyrelsens hjemmeside her.