Insekthoteller

del

På statens naturarealer

Over de kommende måneder afholder Miljø- og Fødevare­mini­steriet og Danmarks Natur­fred­nings­forening omkring 50 arran­ge­menter. Der skal lave bi- og insektvenlige tiltag på statens arealer.

Det skal give folkeskoler, børnefamilier, spejdere og alle andre gode tips til, hvordan de selv kan lave for eksempel bi- og insekt­hoteller eller lave haven til et insektparadis.

Til arrangementerne skal der blandt andet laves en række natur­nære bi- og insekthoteller og andre insektvenlige tiltag på statens arealer.

 

– Vilde bier, mariehøns og edderkopper har brug for en hjælpende hånd. Hver en lille indsats kan gøre en forskel for naturen. Nu går vi forrest på statens arealer og laver 150 nye, natur­nære hjem til insekter til 50 arrangementer og formidler, hvor­for insekter er vigtige, og hvad de betyder for os og for biodiversiteten. Målet er at få flere til at hjælpe med at passe på naturen. Alle danskere kan hjælpe til ved at så frø i haven, altankassen eller i krukkerne på terrassen eller ved at lave bi- og eller insekthoteller. Med indsatsen her klæder vi danskerne på til at komme godt i gang med at hjælpe de vilde insekter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Kilde: Flexnyt uge 22