Husk at tjekke trafiklyset

del

Se om aktivitetskravet for græs- og brakarealer er opfyldt på dine marker i IMK eller brug Landbrugsstyrelsens nye app ”Landbrugsstyrelsen”

Omdriftsgræs og permanent græs skal slås mindst én gang i perioden 1. juni til 25. oktober 2020 for at opfylde aktivitetskravet.

D. 11. oktober skifter en række gule marker til røde marker i den satelitbaserede kontrol, og landmanden kan indsende høringssvar via den nye app frem til og med 25. oktober 2020.

Ingen fysisk kontrol af røde marker i 2020 – ansøger skal indsende fotos senest 25. oktober 2020

Det anbefales at indsende det antal billeder, der er tilstrækkeligt til at belyse markens støtteberettigelse, hellere flere billeder end nødvendigt end for få billeder.

”Kvikguide til brug af Landbrugsstyrelsens app”

Marker i trafiklyset:

  • Grønne marker
    Landbrugsstyrelsen vurderer, at aktivitetskravet er overholdt.
  • Gule marker
    Landbrugsstyrelsen har endnu ikke med sikkerhed konstateret, at aktivitetskravet er overholdt. Dette kan skyldes, at græsmarken endnu ikke er slået (kan slås frem til 25. oktober). Men vær også opmærksom på, at der er en forsinkelse på det, som vises i trafiklyssystemet, da data først skal analyseres, før farven på marken bliver ændret til grøn.
  • Røde marker
    Landbrugsstyrelsen vurderer, at aktivitetskravet på marken med overvejende sandsynlighed ikke er overholdt (vises fra 11. oktober). Selvom en mark er rød 11. oktober 2020, betyder det ikke nødvendigvis, at marken ikke er støtteberettiget, da aktivitetskravet kan opfyldes frem til 25. oktober.