Husk årsmøde i økonomi den 9. marts

del

På programmet for årsmødet i økonomi står blandt andet ESG og Bæredygtighed i praksis. Det er specialkonsulent Kirsten Marie Risbjerg, Seges Innovation, der under den titel, ser frem til at inspirere tilhørerene.

– Kort sagt vil jeg rigtig gerne fortælle og tale med jer om, hvorfor ESG-rapportering er og bliver relevant for flere og flere virksomheder. Dybest set handler det om at fortælle, om det arbejde, man allerede udfører. Både i virksomheden men også i lokalsamfundet. Færre og færre danskere kender eksempelvis en landmand, og de har brug for at blive påmindet om den vigtige funktion, de udgør.

– Man skal ikke smykke sig med lånte fjer, men med de fjer man allerede har, og det kan gøres på flere måder. Samtidig vil pengeinstitutterne i stigende grad stille krav til et afsnit i årsrapporten, der omhandler ESG. De krav, og hvordan man fremstiller sin virksomhed på en bæredygtig måde, glæder jeg mig til at tale mere om, lyder det fra Kirsten Marie Risbjerg.

På Erhvervsstyrelsens hjemmeside kan man læse følgende og ESG

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse). ESG har udviklet sig til at blive et værktøj, som virksomheder kan bruge til at give et mere nuanceret billede af deres virksomhed. I dag anvendes ESG-data i vidt omfang til at kommunikere virksomhedens bæredygtighedsstrategi over for investorer, som anvender nøgletallene til at vurdere, hvor risikable virksomhederne er, og til, sammen med de finansielle data, at få det fulde overblik over omkostningerne forbundet ved at investere i dem. En troværdig afdækning af ESG-drevne muligheder og risici er med til at sikre sammenhæng mellem kerneaktiviteter, ESG-politikker og kommunikation.

Du kan læse mere om årsmøde i økonomi under vores arrangementer.

God fornøjelse.