HandelsERFA netværksmøde(r) 13. oktober 2017

del

Kom og få seneste nyt om rentestrategi, salg af afgrøder og jordpriser

Dette HandelsERFA møde er et ud af i alt tre årlige AgroMarkets netværksmøder, du har mulighed for at deltage i hos Østdansk Landboforening.

PROGRAM v/ John Jensen, chefanalytiker og handels-  rådgiver, AgroMarkets
kl. 10 -12      Køb og salg af råvarer – hvordan disponerer jeg her efter høst
kl. 12            Sandwich
kl. 13 -15      Min rentestrategi  – er det nu jeg skal lægge om

INFO OG TILMELDING
Deltag i den ene eller begge dele af mødet.

Arrangementet er gratis – tag gerne en kollega med!
Tilmeld dig senest  10/10 her eller på tlf. 5679 1900.

MERE INFO herunder:

Del 1 (kl. 10-12): Råvarer
Er dine fradrag i foderstoffen for store? AgroMarkets præsenterer en model, hvor du forud for salg kan beregne, hvad dine fradrag vil være, og hvad du vil få udbetalt netto. Beregn din pris på korn og raps. Brug beregneren på gødning til at sammenligne de forskellige tilbud og vores nettoprisliste til at gennemskue junglen af uigennemsigtige tilbud og rabatordninger.
Korn- og oliefrømarkedet Fokus på maltbyg. Danmark er storproducent og –eksportør, og står i en unik situation i år, da Frankrig har haft et af de værste vækstår i årtier. USA og Brasilien er verdens største eksportører af soja. Men hvem leverer til verdens største importør, Kina? Få vores aktuelle anbefalinger og analyser. Raps har egentlig potentiale til at stige i pris, men palmeolie lægger låg på stigningspotentialet.
Energi Hvem vinder krigen på oliemarkedet? OPEC vil gerne sænke produktionen, Flere leverandører tilbyder fast pris på strøm flere år frem. Få vores vurdering af, om du skal låse prisen.

Del 2 (kl. 13-15): Renter og kurser
Renter og aktier Ned-trenden på de lange renter har stået på siden foråret, men vi har signaler om en korrektion. Få de nyeste anbefalinger og en status på aktiemarkederne.
Valutaforhold Dansk eksport af landbrugsvarer er ramt dobbelt på valutamarkedet. DKK er styrket i forhold til andre valutaer, og samtidig er USD faldet mere end de andre store eksportvalutaer.  Hvad skal USD i resten af 2017? Storbritanniens virksomheder nyder godt af et GBP, men konsekvenserne af Brexit begynder at vise sig.
Centralbankerne – et must Hvordan spoler man verdenshistoriens største obligationsopkøb for nytrykte penge tilbage? Centralbankerne sætter ikke kun pengepolitikken ud fra objektive kriterier, men hvad kan man så regne med?
Gældsbjerge og jordpriser i et internationalt lys Det kniber med at nedbringe den høje statsgæld i flere lande, og et buldrende boligmarked øger gælden for mange. Vi kan se nye bobler flere steder i verden. Køb jord – det laves ikke mere. Sådan lyder et godt, gammelt råd. Men skal jorden ligge i Danmark? Jord er stadig voldsomt interessant for investorer – hvad vi kan lære af dem?