Frøseminar den 8. maj

del

Årets frøseminar i Østdansk Landboforening

Frøseminaret sætter igen fokus på optimering af frøproduktionen. Økonomi, aktuelt nyt i frøproduktionen, sædskiftet og Store Frødag er på tapetet, når landboforeningen igen byder den nysgerrige landmand indenfor. Sidstnævnte, Store Frødag, er en temadag for den innovative eller kommende planteavler, og arrangementet foregår den 19. juni på Thinghøj Tornebjergvej 34 St. Heddinge på Stevns.

Vi har mange interessante tiltag på Store Frødag, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Sidste år tiltrådte jeg som planteavlschef, og da havde foreningen længe været i gang. Der er blevet arbejdet omhyggeligt med sessionerne, så faglige indlæg og sparring kan ske på den bedst mulige baggrund, udtaler planteavlschef i Østdansk landboforening John Voss

Første gang Store Frødag  blev afholdt var i 2014. Her lå arrangementet også på Stevns i Store Heddinge hos landmand Lars Korsholm. De faglige hovedtemaer var dengang teknik, hjælpestoffer og planteforædling. Denne gang fokuserer vi på etablering af et bredt udvalg af frøarter, ukrudtsbekæmpelse i rajgræs ved radrensning og båndsprøjtning, vildtafgrøder, vækstregulering og gødskning, afpudsningsteknik,  økologi og meget mere. Alle aktiviteter er fordelt på syv sessioner. I år vil der også være en ekskursion til DLF på programmet og meget mere.

Frøavlerseminaret begynder klokken 10.00 hos Østdansk Landboforening i Rønnede og slutter klokken 13.00.

Arrangementet er gratis, husk tilmelding her eller på tlf. 56791900