Hvad er Regenerativt Landbrug?
Kom til Østdansk Landboforening tirsdag d. 10. december og bliv klogere på Regenerativt Landbrug
Regenerativt betyder at genopbygge. Når der tales om regenerativt landbrug handler det om regenerative dyrkningsmetoder, altså genopbygge og forbedre jordens frugtbarhed. Det handler om at opbygge et sundt dyrkningssystem der understøtter de naturlige biologiske processer og kan modstå ekstreme vejrforhold.
Der er endnu ingen fast definition for, hvad regenerativt landbrug er. Der er nogle gennemgående principper, der dækker over at minimere forstyrrelse af jorden, øge biodiversiteten, årligt plantedække og reducere brugen af pesticider og kunstgødning. Det skulle gerne skabe en mere stabil og bæredygtig fødevareproduktion.
Alt det lyder jo meget godt, men hvordan skal det gøres i praksis?
Er det et nyt ord for pløjefri dyrkning eller er det noget mere?
Kan det betale sig?
Er det for alle, også min bedrift?
Det er bare nogle af de spørgsmål, vi håber de tre eksperter som Østdansk Landboforening har inviteret, vil give svar på, når de giver deres bud på “Hvad er regenerativt landbrug?
Kom og hør:
- Henrik Christensen fra DLG
DLG har lanceret regenerativt maltbyg og søger avlere allerede i 2025. Henrik Christensen vil fortælle hvad det indebærer.
- Hanne Gundersen fra Jordkontakt
Hanne er uddannet agronom og har arbejdet med mikrolivets betydning for planters ernæring og trivsel i en lang årrække. Hun arbejder med at skabe sunde afgrøder i samarbejde med naturen og rådgiver landbrugere ud fra underbyggede principper, der giver et optimalt biologisk dyrkningssystem.
- Niels Hansen fra FRDK
Niels er landmand og har dyrket conservation agriculture i en årrække. Desuden praktisere han regenerative principper og vil dele sine erfaringer og anbefalinger til dig der overvejer at starte regenerativt landbrug.
Mødet afholdes hos Østdansk i Rønnede tirsdag. d. 10. december Kl. 16.00-18.00
Tilmeld dig her