Er der lys for enden af tunnelen?

del

Der er gået lidt over 10 måneder af 2018 og du er måske allerede i gang med planlægning og budget for 2019. Et nyt år, med nye chancer. Men hvordan ser resten af året ud? Er der lys for enden af tunnelen?

Tager vi 2018-budgetterne frem, så er der mange der ikke kan overholde budgettets resultat. Det er i år meget tydeligt: høstudbytterne har været noget lavere end forventet og påvirker dermed bedriftens resultat i mere eller mindre grad. Det er et resultat vi ikke kan ændre på og nu skal vi se fremad.
Hvor slemt er det? Kan vi gøre noget for at mindske tab? Hvad skal vi gøre fremadrettet? Et forventet resultat giver dig overblik og et godt udgangspunkt for budget 2019.

Ved at lægge din budgetopfølgning for 9 eller 10 måneder sammen med dit budget fra 2018, har vi et godt udgangspunkt for at lave et forventet resultat.

Har du ikke et budget for 2018, kan vi godt lave et forventet resultat alligevel. Du har allerede bogført de første 10 måneder bogført. Kig på de sidste to måneder. Hvilke indtægter, udgifter og investeringer har du haft og sæt forventede beholdninger ind, og du vil få et forventet resultat.

Hvad kan  jeg bruge et forventet resultat til?

  1. Med et forventet resultat vil du få overblik over din likviditet
  2. Med forventet resultat vil du have en rigtig start til budgetlægning for det nye år
  3. Med forventet resultat får du afvigelsen af dit 2018-budget og kan agere efter det

Se det lys for enden af tunnelen:

Kender du dit forventede resultat, kan du reagere på det, og tage begrundede beslutninger

Spørg din økonomikonsulent om hjælp til at lave et forventet resultat.