En opfriskning – Regler for hestehold

del

Sæt dig ind i reglerne omkring hestehold, også når du “kun” har naboens pony opstaldet.

Hvis du også er blevet forvirret at alle forskellige love og regler omkring hestehold, så er det en god idé at (gen-)læse SEGES’ pjece, hvor du kan læse mere om det. En opfriskning af reglerne, herunder EU–regler om bl.a. transport, foderhygiejne, ejerforhold, konsumstatus og hestepas m.m., kan være relevant, især når der er andre fødevareproducerende dyr på ejendommen.

Krydsoverensstemmelse

Der er krydsoverensstemmelse på regler omkring foderhygiene og medicinhåndtering. Det betyder at du kan blive trukket i EU-landbrugsstøtte, hvis du overtræder reglerne. Det gælder også når du har opstaldet andre heste; det er opstaldningsstedet, der er ansvarlig.

Den danske lov om hold af heste stiller krav til bl.a. opstaldning, motion, foder, tilsyn, håndtering, træning og stiller også krav om ansvarsforsikring på alle heste i Danmark.

Læs eller genlæs Seges’ pjece her.

Køb eller salg af hest

Når du skal til at anskaffe dig en hest, eller skal sælge, er det klogt at sætte dig ind i hvilke krav der stilles i forbindelse med købet. Der bliver tit opstillet en kontrakt, for at komme ulykkelige situationer i forkøbet. Sæt dig ind i det, og spørg evt. en af vores jurister til råds. Heller det, end at ende med en skadesclaim!

For øvrigt kan du finde mere information om reglerne på Seges’ hestesider.