En af de mange gode grunde til at være medlem i Østdansk Landboforening

del

LandmandsPension – noget for dig?

Ved at have den rigtige pensionsopsparing kan du spare så meget mere op, at det betaler dit foreningskontingent.

LandmandsPension

Landmand Nielsen vil gerne have en pensionsopsparing, fordi den økonomiske udvikling tyder på, at han ikke kan regne med at trække pensionen ud af jorden og bygningerne. Landmand Nielsen er medlem af Den Lokale Landboforening og Landbrug & Fødevarer. Medlemskabet koster 7.000 kr. om året og giver blandt andet adgang til at tegne en helt særlig pensionsopsparing hos Nordea Liv& Pension; LandmandsPension.

Ved at vælge LandmandsPension kan Nielsen øge sin opsparing så meget at det betaler hans kontingent

Vilkår

Nielsen har valgt at indbetale 2.500 kr. hver måned. Beløbet går dels til opsparing, dels til diverse forsikringer: Tab af erhvervsevne, Livsforsikring, Forsikring mod Kritisk sygdom og Børnepension.

LandmandsPension forudsætter en obligatorisk forsikring mod tab af erhvervsevne. Nielsen skal vælge en dækningssum, der er mindst 40% af den løn, der er aftalt som udgangspunkt for opsparingen. I Nielsens tilfælde 300.000 kr. /år. Nielsen har dog valgt at sætte summen op til 60%, for at være bedre dækket til f.eks. at have råd til at betale en afløser, hvis han ikke selv kan klare den daglige drift. Den samlede pris for Tab af Erhvervsevne-forsikring er ca. 5.000 kr./år.

LandmandsPension giver mulighed for at tilkøbe andre billige forsikringer

Nielsen har valgt at tegne følgende: Livsforsikring på 1.000.000 kr. til skattefri udbetaling til de efterladte. Forsikring mod Kritisk sygdom på 300.000 kr. Et engangsbeløb (pr. diagnose) til skattefri udbetaling til Nielsen selv.
Børnepension på 15.000 kr. til sine 4 børn under 21 år. Beløbet udbetales årligt til hvert barn, indtil de fylder 21 år, hvis Nielsen dør. Beløbet er skattepligtigt, men børnene kan som regel indeholde det i deres frikort. Børnepension koster kun 132 kr./år for alle 4 børn, så Nielsen betaler 33 kr./år per barn!

Den samlede pakke af forsikringer koster sammenlagt 8.000 kr./år. Beløbet trækkes fra det beløb Nielsen har valgt at indbetale, hvilket betyder, at der er 22.000 kr., der går direkte til opsparing.

Skulle Nielsen have tegnet samme forsikringspakke i en anden type pensionsopsparing, ville den koste ca. 25.000 kr. om året, forudsat at Nielsen er mellem 35-40 år. Prisen vil stige jo ældre han bliver. På en gennemsnitlig pensionsopsparing ville der således kun gå ca. 5.000 kr./år til opsparing.

Nielsens medlemskab af Landbrug & Fødevarer betyder altså, at opsparingen øges med ekstra 10.000 kr. om året, når udgiften til medlemsskabet er fratrukket!

Regnestykke

Opsparing med Landmandspension: 22.000 kr. minus det man kunne opspare på en gennemsnitlig pensionsopsparing: 5.000 kr. Minus kontingent: 7.000 kr. = 10.000 kr. (22.000 – 5.000 – 7.000 = 10.000,- kr.)

Nielsen tjener altså nemt sit kontingent ind, og har samtidig Danmarks bedste pensionsopsparing for landmænd.

Kontakt os på tlf. 56791900 eller mail@ostdansk.dk hvis du vil vide mere om medlemsfordele

Kilde:lf.dk