Efterregulering social pension for selvstændige 2017

del

Udbetaling Danmark begynder at sende de første breve ud om efterregulering af folke- og førtidspension pr. 10. september 2018

Af registreret revisor Eva Christensen

Efterregulering af folke- og førtidspension for 2017 for selvstændige vil ske fra den 10. september 2018, hvor de første breve sendes ud.

Udbetaling Danmark her gjort pensionen op på grundlag af selvangivelsen 2017. Du vil derfor modtage et brev, hvor der kan stå, at du:

• har fået den pension, som du havde ret til i 2017
• har fået for lidt i pension for 2017 og derfor skal have pension udbetalt
• har fået for meget i pension for 2017 og derfor skal betale penge tilbage.

Hvis du har fået den pension, du havde ret til

Du skal ikke gøre noget, når du får brevet. I brevet kan du se hvilke indkomstoplysninger, der er brugt i opgørelsen af din pension.

Hvis du skal have mere pension udbetalt
Du skal ikke gøre noget, når du får brevet. I brevet fra Udbetaling Danmark, vil der stå, hvornår du får beløbet udbetalt, og hvor meget du får. Du kan også se hvilke indkomstoplysninger, der er blevet brugt i opgørelsen af din pension.

Hvis du skal betale pension tilbage
Når du får brevet om opgørelse af din pension fra Udbetaling Danmark, skal du tjekke, om du er enig i de indkomstoplysninger, der er blevet brugt til beregningen af din pension.
Hvis ikke du er enig, er det vigtigt, at du giver Udbetaling Danmark besked inden den frist, der står i brevet. Hvis du er enig, skal du ikke gøre noget. Hvis du er i tvivl, er du også velkommen til at ringe til din økonomikonsulent.
Du skal kun betale tilbage, hvis beløbet er over 249 kr. Du vil også få en pensionsmeddelelse, hvor du kan se beløbet.
Udbetaling Danmark pålægger ikke renter på den pension, du skal betale tilbage.