Dansk kvæg udleder mere metan end tidligere beregnet

del

Gylle fra dansk kvæg udleder mere metan, end forskerne hidtil har rapporteret til FN. Hvis gyllen fremover i øget omfang anvendes til biogas kan det paradoksalt nok vise sig at give gevinster på landbrugets klimaregnskab, skriver Michael Strangholt fra Aarhus Universitet.

Metan er en særdeles potent drivhusgas, hvor ét ton metan svarer til 25 ton CO2. Derfor indgår metan som en vigtig del af det nationale klimaregnskab, og det skal nu justeres.

Nye beregninger fra Aarhus Universitet viser, at estimatet for den samlede udledning af metan fra kvæggylle skal opjusteres med, hvad der svarer til 293 kt CO2 (2017), svarende til en 16 procent højere metanudledning fra husdyrgødning. Det svarer igen til en landbrugssektorens samlede udledninger er 2,7 procent højere end hidtil beregnet.

Det skriver Aarhus Universitet Technical Sciences i en pressemeddelelse, som du kan læse i fuld længde ved at trykke på nedenstående link:

https://www.msn.com/da-dk/nyheder/videnskab/nye-beregninger-afslører-gylle-er-en-uventet-stor-klimasynder/ar-BB132roX?ocid=spartanntp

Forskere fra Aarhus Universitet vil nu revidere deres beregninger af forskellige klimatiltag i landbruget, og især betydningen af en øget anvendelse af biogas står højt på dagsordenen, som mulig metode til at reducere metanudledninger, lyder det i pressemeddelelsen.