Børn & Dyr på Bregentved er tilbage og byder velkommen den 25. – 26. juni

del

Efter to års nedlukning er børnedyrskuet klar med masser af dyr og børn. Og det er netop dem der er i fokus. Børnene får en kærkommen mulighed for at være sammen med andre børn om deres fælles interesse – deres kæledyr.

En undersøgelse viser, at danskere er det folkefærd, som har haft størst glæde af at vokse op med et kæledyr sammenlignet med befolkninger i seks andre lande. Der er mange gode grunde til at lade børn vokse op med et firbenet familiemedlem.

I mange danske hjem lever børn og kæledyr side om side, som var de søskende. I nogle tilfælde anskaffer børnefamilier sig en hund, før de får et barn, og i andre bliver hunden først senere en del af familien, når barnet har nået en vis alder.

Når børn bruger en stor del af deres barndom i selskab med et kæledyr, udvikles der en særlig relation, som kan betyde alverden for barnet både i nuet, og efter barnet er blevet voksent. Barnet kan bruge venskabet til dyret som et fristed i hverdagen, når de menneskelige relationer giver udfordringer.

Børn & Dyr på Bregentved ved Haslev inviterer til indsigt og oplevelser. Børn og voksne kan komme helt tæt på, og få en snak med de børn og unge, der udstiller deres kæledyr. Man kan lære mere om det ansvar, det er at have et kæledyr. Om det så er en hest, en hund, kanin eller marsvin – de er der alle sammen, og udstillerne de ved, hvad de snakker om fordi en del af dommernes bedømmelse på dyrskuet drejer sig netop om børnenes viden om deres dyr.

Læs mere på Børn & Dyr på Bregentved