Børn og Dyr på Bregentved blev en stor succes i år

del

Godt program og ikke mindst det fine vejr trak mange besøgende til godset Bregentved nær Haslev.

Ses vi ikke før, ses vi på Bregentved – sådan lyder mottoet til Danmarks største dyrskue for børn. Og budskabet er i år gået rent ind hos flere end 15.000 besøgende, der over lørdagen og søndagen valfartede til Piberhusfolden ved godset Bregentved nær Haslev.

Foreningen bag arrangementet kan allerede nu bekræfte, at årets skue er det bedste i seks år, og det var en glad formand for foreningen, der gjorde status over to varme og begivenhedsrige dyrskuedage.

Det bedste år i flere år. Så vi er glade – dyrskuet har stadigvæk sin berettigelse. Det har vi fået slået fast med syvtommer søm – vi har i hvert fald svært ved at være pessimistiske, siger Jens Mortensen.

Godt program, endnu bedre vejr

Flere faktorer spiller ind, når det kommer til besøgstal, men en faktor overgår ifølge Jens Mortensen de andre.

Vejret. Vi har haft flere år med regn og svingende temperaturer, så når vi får to dage med høj sol og masser af varme, spiller det en kæmpe rolle. Samtidig vil jeg understrege, at programmet også har fået en løft, hvor vi har forsøgt i endnu højere grad at tænke nye tiltag ind. Den indsats har lønnet sig.

Næste år har Børn & Dyr 50 års jubilæum, og det glæder Jens Mortensen sig allerede til.

Vi har fået tanket en masse energi og selvtillid op, så hvis vejret viser sig fra sin gavmilde side igen, er jeg sikker på, at jubilæet også bliver en succes. Vi har en masse spændende projekter i støbeskeen, men lige nu vil vi nyde, at en masse børn igen fik en rigtig god oplevelse, takket været vejret, et spændende program og sidst, men ikke mindst flere hundrede frivillige, der igen har gjort en kæmpe indsats – uden dem ingen Børn & Dyr.
Stemningen var i top

En debutant på årets dyrskue var kokken Søren Gericke, der tryllede med kød, gryder, potter og pander på det nye Vildmarksområde. Og den oplevelse gik efter alle kunstens regler.

Jeg har haft en utrolig dejlig dag, hvor det har været en ren fornøjelse at lave mad og fortælle om råvarer sammen med tv-vært Steen Andersen. Stemningen var i top, og børnene var nysgerrige, så jeg er bestemt klar, hvis Børn & Dyr vil lege igen til næste år.

Blandt gæsterne, både gengangerne og de nye, blev der delt roser ud med rund hånd.

Vejret var skønt, og vi havde en fest, da Silja fra Ramasjang sang populære børnesange. Mika og Tobias var også et hit. Vores familie har virkelig hygget sig. Vi glæder os til næste år, fortæller Maria Olsen fra Toksværd, som havde børn og børnebørn med på dyrskuet.

Også Benny Onsevig fra Næstved var begejstret for dyrskuet. Han er schweisshundefører ved Schweiss-registret, som består af omkring 190 frivillige, der med deres specialtrænede hunde kan opspore påkørt og anskudt vildt. Benny Onsevig fra Næstved havde hele weekenden travlt med at tale med spørgelystne børn og voksne.

Det er dejligt med så mange mennesker, der gerne vil vide noget om vores arbejde. Vi har haft travlt hele weekenden, hvor mange børn, store og små har været forbi og klappe hundene og få en snak, og i denne festlige atmosfære er det dejligt at formidle sine budskaber videre.