Bestyrelsesarbejde giver mening og værdi

del

Hvis du allerede sidder i en bestyrelse, eller hvis du går med tanker om at komme til det, så brug lige et minut på at overveje, om du har brug for at udvikle dine kompetencer på området.

Mange kender Torben Flinch som direktøren i Østdansk Landboforening, men han er også med i flere bestyrelser. Blandt andet er han formand for gårdbestyrelsen i Jacob Huge-Jakobsens svinebedrift på Falster.

 

”Det er spændende at være med til at lede en virksomhed, forretningsudvikle og hjælpe mennesker med at nå deres mål og drømme,” fortæller Torben Flinch. ”Samtidigt vil jeg gerne skabe værdi for de mennesker, jeg hjælper.”

Det kræver tid at involvere sig i bestyrelsesarbejde, men for Torben Flinch er der tale om en investering, som giver både mening og værdi: ”Jeg giver alt, hvad jeg kan, og får input, som kan bruges i andre sammenhænge,” siger han.

Hos svineproducent Jacob Huge-Jakobsen er der heller ingen tvivl at spore, når det kommer til værdien af at lade en bestyrelse være del af virksomheden:

”Som eneejer af et landbrug kan jeg have svært ved at prioritere min tid. Her er min gårdbestyrelse med til at skabe et godt overblik over min bedrift. Jeg bruger særligt bestyrelsen til analyser og sparring om nye investeringer.”

Kan alle blive medlem af en bestyrelse?
Som bestyrelsesmedlem skal du ikke blot ville meget – du skal også vide meget!

Hvis du allerede sidder i en bestyrelse, eller hvis du går med tanker om at komme til det, så brug lige et minut på at overveje, om du har brug for at udvikle dine kompetencer på området.

Akademifaget ”Grundlæggende bestyrelsesarbejde” kan være et rigtig godt sted at starte. Faget udbydes hos VKST og Østdansk Landboforening i februar-marts 2018 (fire dages undervisning + eksamen). Læs mere her

Som deltager får du værdifuld sparring og netværk med andre i branchen. Undervisningen dækker blandt andet følgende temaer:

  • Grundlæggende forståelse for bestyrelsesarbejde
  • Bestyrelsens juridiske ansvar
  • Kommunikation og samarbejde i bestyrelsen
  • Samarbejde mellem direktion og bestyrelse

Du er velkommen til at ringe til Zwanita Reinders, tlf. 5679 1916, for at få mere at vide om denne eller evt. andre ledelsesuddannelser.