Bæredygtighed og generationsskifte

del

Økonomisk årsmøde med et frisk indspark fra medstifter af tænketanken Frej – Marie-Louise Boisen Lendal.

Marie-Louise Boisen Lendal

Her var et af budskaberne at landbruget fremadrettet skal have endnu mere fokus bæredygtighed. Fremfor at fortælle, hvad landbrugserhvervet er god til, skal man fortælle forbrugeren, hvor landbruget er på vej, lød det.

– Vi skal væk fra silotænkning og dem-og-os-argumenter

Landbruget fylder i det danske landskab, og det forpligter, men jeg tror ikke, der er nogen modsætning mellem at være stor og effektiv på den ene side og bæredygtig på den anden, forklarede medstifteren.

Marie-Loise Boisen Lendal

Generationsskifte

Økonomikonsulent Zwanita Reinders slog igen et slag for generationsskiftet, og hvorfor det er nødvendigt at tage stilling i god tid.

– Det er en stor beslutning, når man skal give sin drøm og livsværk videre

Der er også meget arbejde forbundet med et generationsskifte. Både juridisk, følelsesmæssigt og praktisk. Derfor er det vigtigt, at få skrevet de indledende tanker ned, og tage alle overvejelser med. Et fysisk stykke papir betyder, mere end man skulle tro. Indrag familien, tal åbent om forbehold, bekymringer og planer. Men tag det i små bidder, så glider det nemmere ned. Og kontakt os hvis I har brug for hjælp og vejledning. Nogle gange hjælper det at få friske øjne på opgaven.