15:30-17:30
Østdansk Landboforening, Center Allé 6, Rønnede

Solenergi – en ny forretningsmulighed

del
Solenergi er efter sommerens varme blevet et endnu mere hot emne. Kom til informationsmøde i Østdansk Landboforening og hør om de mange muligheder.

Energiproduktion er et centralt emne tema for regeringer verden over. Og vejret denne sommer har sat yderligere gang i debatten omkring klimaforandringer.
Politikkerne i Danmark har besluttet, at støtte til investering i vindmøller og solceller skal gennemføres efter afholdelsen af udbud.

De første udbud forventes gennemført i november 2018. Udover dem er der i den netop vedtagne energiaftale afsat midler til lignende udbud i årene 2020 – 2023.
Prisfald på solceller og udbud har sat gang i udviklingen af solcelleparker, da solcelleparker forventes at have en god mulighed i konkurrencen om støttekronerne. Udviklere har allerede henvendt sig til mange landmænd, for at sikre sig adgang til jordarealer.
Dette rejser naturligvis spørgsmålet om, hvordan landbrugssektoren skal engagere sig i området for at får størst mulig gevinst.

Netop dette spørgsmål sætter Østdansk Landboforening fokus på onsdag den 26. september klokken 15.30.

På mødet vil Østdansk Landboforening informere om sit engagement og iEnergy vil tegne et øjebliksbillede af markedet, herunder tilskudsmulighederne, krav til lokalplan, jordleje og præsentere et konkret eksempel på, hvordan forretningen omkring en solcellepark fungerer.

Læs mere her: