13.00-15.00
Center Allé 6 4683 Rønnede

Cropmanager – Præcisionsjordbrug lige ved hånden

del
Præcisionsjordbrug skal være let, overskueligt og brugervenligt

Tildelingslag, biomassekort og diverse prognoser for f.eks. septoria, vækstregulering og høst er bare nogle af de funktioner, du kan benytte dig af i CropManager.

Indtil 31. marts 2022 har du mulighed for at prøve CropManager gratis.

På kurset vil du blive introduceret til CropManager og de forskellige funktioner bliver gennemgået. Når kurset er omme, vil du gå hjem med et tildelingskort der er klart til at blive åbnet i din traktor.

Kurset henvender sig til nybegyndere og dem der har brug for en genopfriskning.

  • Medbring din computer
Mere om funktionerne i CropManager

Markplan

Få et hurtigt overblik over dine marker, de opgaver, som du har planlagt og udført, og din dyrkningshistorik. Markplan er nødvendig for, at du kan bruge de andre funktioner i CropManager. Alt data er synkroniseret med FarmTracking og Mark Online, så dine registreringer automatisk bliver hentet til Markplan.

Markanalyse

Se, hvordan biomassen på marken har udviklet sig gennem vækstsæsonen ved hjælp af satellitbilleder af din mark, og sammenlign væksten med de omkringliggende marker, der har samme afgrøde. Mange bedrifter har allerede jordprøverne liggende i Markdatabasen, og disse kan du se direkte i CropManager.

Tildelingslag

Udnyt den moderne teknologi til at foretage endnu mere præcist arbejde i marken. De forskellige tildelingslag er baseret på algoritmer og satellitter, og de vil kunne hjælpe dig med at fordele f.eks. ukrudtsbekæmpelse, gødning, kalium og plantebeskyttelse korrekt. Der findes også tildelingslag for vækst og såning.

Hvis du bruger traktorterminalen Bogballe eller John Deer, vil dine tildelingslag automatisk blive overført hertil. Hvis du ikke har disse terminaler, skal du gemme filerne på dit USB-stick og åbne dem ude i traktoren, som du plejer. Fremtidigt vil flere maskiner og udstyr også kunne tale sammen.

Prognoser

Varslingspakken i CropManager hjælper dig med at handle i tide, hvad angår bekæmpelse af sygdomme, vækstregulering og høst. Du kan få prognoser for risikoen for lejesæd, sygdomme som majsøjeplet og septoria samt høst af majs og udbytte af vinterhvede og majs. Prognoserne tilpasser sig naturligvis forholdene på din bedrift, og der kommer hele tiden flere prognoser til.

Hotspots

Har du fundet skadedyr, svampesygdomme eller ukrudt særlige steder på marken? Eller har du fundet sten, som skal samles ind? Så markerer du bare området som et hotspot og sender en kollega ud efter dem senere på dagen. Hotspot giver dig også mulighed for at markere dræn og brønde.

Udbyttebenchmark

Se, hvordan dine marker og resultater klarer sig sammenlignet med andre. Så kan du se, hvordan du ligger i forhold til forventningerne.