Aktuelt i marken uge 14
Mange marker med vårsæd er blevet sået i den forgangne uge, og vi er sluppet fri af nattefrosten, som mange steder har medført hvedemarker med svedne bladspidser.
Sprøjtninger i vintersæd
I marker som har fået flydende gødning, eller er blevet behandlet med græsukrudtsmidler, kan disse svidninger være ekstra kraftige, men det har ikke nogen udbyttemæssig betydning. Den særligt hurtigtvoksende Extase er betydelig mere trist at se på, end de øvrige hvedesorter. Mangler du endnu at udføre sprøjtninger i vintersæden, følger her en lille prioriteringsrækkefølge
- I frøgræs er det sidste udkald med Hussar-behandlingerne
- Manganbehandlinger udføres først i vinterbyg, og derefter i vinterhvede og rug.
- Flydende gødning tilføres først vinterbyg, derefter vinterhvede og rug, og til sidst vinterraps.
- Græsukrudt i vintersæd og ukrudt i ubehandlet vintersæd.
Vinterraps
Vinterraps har strakt sig meget den sidste uges tid, og det har været for koldt til at glimmerbøsserne er gået på vingerne. Med temperaturer på 15 grader hen mod weekenden må der forventes noget flyvning. Skadetærsklen vil på dette tidspunkt være relativ høj – 10 biller pr. plante i veletablerede marker og 5 biller hvis marken er dårligt etableret. Der er resistens mod pyrethroider undtagen Mavrik Vita. Anvend derfor 0,2 l/ha Mavrik Vita eller 0,15 Avaunt hvis bekæmpelsestærsklen overskrides. Husk, at så snart rapsen blomstrer, gør glimmerbøsserne ikke længere skade.
Frøseminar den 29. april 2020 aflyses
Vi bliver desværre nødt til at aflyse det ellers så populære Frøseminar. Der var lagt op til et rigtigt spændende program med deltagere fra DLF, SEGES og Aarhus Universitet, Flakkebjerg. Det må vente til næste år. Vi forventer at afholde frøseminar igen i 2021.
Fristen for EU-ansøgninger udsat
Som følge af COVID-19 har Landbrugsstyrelsen besluttet at forlænge årets ansøgningsrunde med 14 dage.
Fristen for at indsende ansøgningsskemaet bliver derfor den 1. maj, mens ændringsfristen bliver den 26. maj.
Processen med EU-ansøgningerne tager længere tid fra vores hjemmearbejdspladser, da faciliteterne ikke er lige så gode som på kontoret. Et massivt pres fra konsulenter, SEGES og L & F har overbevist Landbrugsstyrelsen om, at det er det eneste rigtige at gøre. ”Vi står i en helt særlig situation lige nu, som kommer til at udfordre os resten af året. I lyset af den har vi besluttet at forlænge ansøgningsrunden” skriver Landbrugsstyrelsen.
I alt har knap 22.000 ansøgere indsendt et skema indtil videre. Det forventes, at knap 38.000 landmænd ansøger om støtte.