Åbent Landbrug søndag d. 17. september

del

Glæd dig til en rigtig hyggelig dag, hvor alle kan komme ind og se med egne øjne, hvad der sker i landbruget, og hvor maden kommer fra.

På den 3. søndag i september er der Åbent Landbrug fra kl. 10.00-16.00. Flere gårdejere åbner deres døre for interesserede.

Se landbruget med egne øjne

Hvordan bor en dansk gris? Gror der virkelig hamp på danske marker? Og hvad er et gods egentlig?
Få svarene og stil dine egne spørgsmål når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 17. september. Landmænd over hele landet tager imod børn og voksne, der gerne vil se, hvordan et moderne landbrug ser ud.

Hvornår har du sidst trykket en landmand i hånden, klappet en lille kalv og fået halm i gummiskoene?
Søndag den 17. september har du mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken når 64  landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug.
Åbent Landbrug er en enestående lejlighed for både børn og voksne til med egne øjne at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 ser ud.

-Vi tror på at åbenhed og dialog er vejen til bedre forståelse. Og de bedste til at fortælle om dansk landbrug anno 2017 er landmændene selv. Derfor inviterer vi for 20 år alle interesserede danskere ud på gårdbesøg. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag og dermed blive klogere på moderne landbrugsproduktion, siger Jan Morre, projektleder for Åbent Landbrug.

Som noget nyt bliver der i år også mulighed for at besøge et gods i forbindelse med Åbent Landbrug. Tre godser har nemlig sagt ja til at åbne op for nysgerrige danskere søndag den. 17. september.

-Vi er glade for at godserne har sat ja til at være med. Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion, som spænder fra gårde med 150 høner og dådyr til familiedrevne virksomheder med 2.600 hektar jord og dyr fordelt på flere ejendomme, fortæller Jan Morre, L&F.

Derfor er der også rig mulighed for at opleve både køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns, kyllinger, mink og frugt- og grøntsagsproduktion, når landmænd over hele landet søndag den 17. september åbner dørene kl. 10-16. Alle er velkomne, og det er gratis.

Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde oplysninger og detaljer om de deltagende gårde.
Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug

I vores område er det bl.a. følgende landbrug, der slår dørene op:

Robert og Richard Hansen viser deres køer frem i Høsten, Haslev

Anette og Kaj Munck viser deres grise frem i Jyderup, Faxe,

Assendrup Hovedgård viser deres køer frem i Aversi, Haslev.

Find mere info om ovennævnte værter og flere gårde her: http://www.aabentlandbrug.dk/find-gaard-2017